فهرست بندی مطلب

فهرست بندی مطلب؛ ساخت جدول محتوا در وردپرس

زمان انتشار: در تاریخ ۱۴۰۲/۰۴/۰۸ ساعت ۲۱:۰۰ | آموزش وب . بلاگ

یکی از موارد موثر در تجربه کاربری و سئو سایت، فهرست بندی مطلب است. در این مطلب به بررسی این قابلیت می پردازیم.

گاهی مقالات بلندی بر روی وب سایت ما وجود دارد. معمولا در اینگونه مطالب از عنوان بندی برای مشخص کردن بخش های مختلف متن استفاده می کنیم. در این موارد کاربر برای یافتن مطلب مورد نظر خود در این محتوای طولانی شاید دچار سختی شود. در این موارد فهرست بندی مطلب بسیار کارآمد خواهد بود. مانند تمام کتاب ها، استفاده از فهرست تجربه کاربری بسیار جذاب تر و ساده تری را ایجاد می کند. با table of content در وردپرس، کاربر با کلیک بر روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شود.

برای پیاده سازی این قابلیت می توانیم از HTML و آی دی عنوان ها استفاده کنیم. اما نوشتن دستی این کدها زمان بر است. روش بهتر استفاده از افزونه های وردپرس است. افزونه Yoast در نسخه پولی و حرفه ای خود این قابلیت را به ما می دهد. اما بیشتر کاربران روش رایگان را انتخاب می کنند. در ادامه روش فهرست بندی مطلب و ساخت جدول محتوا در وردپرس به صورت رایگان را یاد می گیریم.

فهرست بندی مطلب در وردپرس

افزونه های زیادی برای پیاده سازی فهرست بندی مطلب یا همان Table of Content در وردپرس وجود دارد. به صورت کلی دو نوع افزونه برای این کار داریم. برخی افزونه ها به صورت خودکار در صورت وجود عنوان (Heading) در مطلب، این جدول را می سازد. در تنظیمات این مدل افزونه ها می توان محل قرارگیری فهرست را تغییر دهیم. اما روش جذاب تر استفاده از بلوک ها در ویرایش گر وردپرس است. در این حالت محل نمایش را به صورت کامل خودمان انتخاب می کنیم. در این مطلب ما از روش دوم استفاده می کنیم. افزونه LuckyWP Table of Contents دقیقا این قابلیت را به سایت وردپرسی ما اضافه می کند. پس از نصب این پلاگین، یک بلوک با همین نام به ویرایش گر مطلب وردپرس اضافه می شود.

با اضافه کردن بلوک Table of Content در جای مد نظر، فهرست بندی مطلب بر اساس عنوان های موجود در برگه انجام می شود. در صفحه تنظیمات «فهرست محتوا» امکانات زیادی برای تغییر وجود دارد. در قسمت ظاهر امکانات کاملی برای شخصی سازی UI این فهرست داریم. یکی از قابلیت های جذاب افزونه LuckyWP Table of Contents، امکان فهرست بندی مطلب به صورت خودکار است. با فعال کردن این گزینه و انتخاب محل نمایش، جدول محتوا به صورت خودکار نمایش داده می شود. امکان حذف یک طبقه از عناوین، استفاده از <!–noindex–> برای ایندکس نشدن جدول، nofollow کردن لینک ها، تغییر عنوان جدول و موارد دیگر از امکانات این افزونه فهرست بندی محتوای وردپرس است.

ثبت دیدگاه جدید:

جهت رسیدگی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده کنید!