بهترین فرمت تصویر وردپرس

بهترین فرمت تصویر وردپرس؛ مقایسه WebP، JPEG و PNG

زمان انتشار: در تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۷ ساعت ۲۱:۰۰ | آموزش وب . بلاگ

فرمت های زیادی برای استفاده از تصاویر در وردپرس وجود دارد. در این مطلب قصد مقایسه و معرفی بهترین فرمت تصویر وردپرس و دلیل آن را داریم.

استفاده از تصاویر در وب سایت مزایای زیادی دارد. اولین مورد و ساده ترین آن ها، زیبایی و بهبود رابط کاربری و تجربه کاربری است. با افزودن تصویر به مطالب سایت می توان اطلاعات مختلفی را به کاربر انتقال داد. از نظر موتور جستجویی مانند گوگل، مطالب وب سایت علاوه بر متن باید شامل تصویر، جدول، ویدیو و … باشند. به زبان ساده تر مطالب باید غنی (rich) باشند. اما استفاده از همین تصاویر باعث افزایش حجم صفحه و کاهش سرعت بارگذاری آن می شود. در این مطلب قصد مقایسه انواع فرمت ها و معرفی بهترین فرمت تصویر وردپرس را داریم. علاوه بر این نکات مختلفی را برای کاهش حجم بارگذاری صفحه بیان می کنیم.

مقایسه بهترین فرمت تصویر وردپرس

فرمت های زیادی برای تصاویر در دنیای کامپیوتر وجود دارد. این فرمت ها به زبان ساده الگوریتم های متفاوتی برای فشرده سازی تصویر هستند. از معروف ترین آن ها می توان به JPEG و PNG اشاره کرد. عضو جدیدی نیز تحت عنوان WebP به این مجموعه اضافه شده است. هر کدام از این فرمت ها مزایا و معایب گوناگونی دارند. در ادامه به بررسی هر کدام می پردازیم.

تصویر مرجع مقایسه فرمت عکس ها

در این مطلب برای درک بهتر و دستیابی به بهترین فرمت تصویر وردپرس، از یک تصویر به عنوان تصویر مرجع، برای مقایسه در تمام این فرمت ها استفاده می کنیم. تصویر اصلی به صورت خام CR2 و با حجم ۲۷.۷ مگابایت است. ابعاد آن نیز ۴۱۶۰ در ۶۲۴۰ پیکسل و با رزولوشن ۳۰۰ پیکسل بر اینچ است.

فرمت JPEG

نسخه JPEG مقایسه فرمت عکس ها

فرمت JPEG یکی از محبوب ترین و پر استفاده ترین فرمت تصویر در دنیای کامپیوتر ها است. فشرده سازی در JPEG به صورت با اتلاف است. به زبان ساده یعنی هنگام این عملیات، جزئیات کمی از تصویر حذف می شوند. البته این مقدار به شکل کلی به تصویر آسیب نزده و قابل دیدن نیست. از طرف دیگر تنظیمات مختلفی برای ذخیره سازی تصاویر JPEG برای وب سایت وجود دارد. برای مثال نرم افزار فتوشاپ قابلیت Save for Web را دارد. این بخش از منوی File و بخش Export قابل دسترسی است. با استفاده از این بخش و تنظیم کیفیت بر روی ۸۰، امکان ثبت تصویر با همان ابعاد و فرمت JPEG را با حجم ۴.۵۸ مگابایت داریم. یعنی امکان کاهش حدودا ۸۳ درصدی حجم تصویر با استفاده از این فرمت و با کیفیت مناسب را داریم. اما به عنوان ایراد این فرمت می توان به عدم امکان ثبت تصویر به صورت بدون زمینه یا transparent اشاره کرد.

فرمت PNG

نسخه PNG مقایسه فرمت عکس ها

فرمت آشنای بعدی در لیست بهترین فرمت تصویر وردپرس، PNG است. این فرمت به عنوان یک فرمت قابل استفاده در دنیای اینترنت معرفی شد. از طرفی عملیات فشرده سازی در آن بدون اتلاف است. یعنی جزئیات تصویر از بین نمی روند. اما به همین دلیل نیز حجم آن از JPEG بیشتر خواهد بود. در مثال ما نیز توانستیم به حجم ۲۶.۹ مگابایت برسیم. این یعنی کاهش تقریبا ۳ درصدی که اصلا عدد مناسبی نیست! یکی از مزیت های PNG امکان ثبت تصویر بدون زمینه است. خود این موضوع باعث افزایش محبوبیت آن نیز می شود. نرم افزار فتوشاپ نیز در بخش Save for Web از این فرمت پشتیبانی می کند. برای کاهش حجم نیز امکان ایجاد محدودیت در تعداد رنگ های تصویر وجود دارد.

فرمت WebP

نسخه WebP مقایسه فرمت عکس ها

فرمت عکس WebP در سال ۲۰۱۲ توسط گوگل معرفی شد. این فرمت به منظور استفاده در اینترنت و با شعار کاهش ۴۵ درصدی حجم بدون افت کیفیت محسوسی ایجاد شد. در WebP از دو تکنیک فشرده سازی بی اتلاف و با اتلاف در کنار هم استفاده شده است. به زبان ساده گوگل در این فرمت از تبدیل تصویر به کد های ساختار یافته استفاده می کند. این فرمت نیز مانند PNG از حالت transparent پشتیبانی می کند. اما متاسفانه در ابتدا استقبال خوبی از این فرمت توسط مرورگرها، نرم افزار ها و همچنین کاربران صورت نگرفت. اما امروزه شاهد پشتیبانی خوب و استفاده بیشتر کاربران از این فرمت هستیم.

برای مثال نرم افزار فتوشاپ از نسخه ۲۳.۲ به صورت پیش فرض از این فرمت پشتیبانی می کند. در نسخه های قدیمی نیز امکان استفاده از افزونه گوگل با نام WebPShop را داشتیم. با استفاده از این فرمت و با کیفیت ۷۵، به حجم باور نکردنی ۳۵۵ کیلوبایت دست پیدا کردیم. این یعنی امکان کاهش بیش از ۹۸ درصدی حجم تصویر را داریم. از لحاظ کیفیت نیز تصاویر از جزئیات مشابهی برخوردار هستند.

بهترین فرمت تصویر وردپرس

با مقایسه فرمت ها، مگر در شرایط خاص، پیروز میدان همان فرمت WebP است. این فرمت با حجم کمتر و کیفیت مشابه، بهترین فرمت تصویر در وردپرس و استفاده در وب است. گوگل نیز کاربران را به استفاده از این فرمت تشویق می کند. لذا استفاده از WebP تاثیر مثبتی بر روی SEO سایت ما خواهد داشت. یکی از نکات مهم دستیابی به بهترین فرمت تصویر وردپرس، ابعاد تصویر است. متاسفانه برخی اینترنت را با دنیای کامپیوتر و یا چاپ اشتباه می گیرند. نیازی به استفاده از تصاویر با ابعاد و رزولوشن بالا در اینترنت وجود ندارد. به صورت کلی استفاده از تصویر با عرض بیش از ۱۲۰۰ پیکسل و رزولوشن ۷۲ پیکسل بر اینچ در وب توصیه نمی شود. مورد بعدی تنظیم درست درصد فشرده سازی، هنگام ذخیره فایل است. در نرم افزار فتوشاپ برای فرمت WebP عدد ۷۵ عدد مناسبی است. امکان افزایش این عدد با افزایش سایز تصاویر، مثلا برای استفاده در هدر سایت، وجود دارد. با رعایت تمام نکات و تغییر ابعاد تصویر به ۱۲۰۰ پیکسل، از ۲۷.۷ مگابایت به ۶۷.۶ کیلوبایت می رسیم.

پشتیبانی از WebP در وردپرس

وردپرس از نسخه ۵.۸ به بعد از فرمت WebP پشتیبانی می کند. یعنی امکان بارگذاری و پیش نمایش این فرمت در وردپرس وجود دارد. اما در نسخه های قدیمی، هنگام آپلود این فرمت از تصاویر با خطا مواجه می شویم. در صورت وجود مشکل در آپدیت وردپرس و یا هر مورد دیگر، امکان افزودن دستی این فرمت به فرمت های مجاز وجود دارد. برای این کار باید کد زیر را در فایل functions قالب خود اضافه کنیم:

function webp_upload_mimes($existing_mimes)
{
    $existing_mimes['webp'] = 'image/webp';
    return $existing_mimes;
}
add_filter('mime_types', 'webp_upload_mimes');

این کد به سادگی، فرمت WebP را به لیست فرمت های مجاز بارگذاری در وردپرس اضافه می کند.

  1. مهران گفت:

    بهترینید

ثبت دیدگاه جدید:

جهت رسیدگی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده کنید!