قالب فرزند وردپرس

قالب فرزند وردپرس چیست؟ کاربرد Child Theme در وردپرس

زمان انتشار: در تاریخ ۱۴۰۲/۰۱/۰۳ ساعت ۲۱:۰۰ | آموزش وب . بلاگ

بروزرسانی قالب وردپرس، تغییرات اعمال شده در آن را حذف می کند. در این مطلب با روش حل این مشکل با استفاده از قالب فرزند وردپرس آشنا می شویم.

بیشتر قالب های رسمی که در مخزن وردپرس وجود دارند، بروزرسانی دریافت می کنند. طبیعتا با بروزرسانی قالب، کد های جدید جایگزین کد های قبلی می شود. یکی از مشکلات مدیران وب سایت ها از بین رفتن تغییرات قالب با هر بروزرسانی است. راه حل ساده و جذاب حل این مشکل، استفاده از قالب فرزند وردپرس و یا همان قالب فرزند است. چایلد تم در واقع یک زیر مجموعه از قالب اصلی ما می سازد. مزیت این قالب به ارث بری تمام ویژگی های قالب اصلی است. حال برای ایجاد تغییرات باید آن ها را بر روی قالب فرزند اعمال کنیم. در این صورت دیگر با بروزرسانی قالب اصلی، تغییرات ما حفظ می شود.

ساخت Child Theme وردپرس

افزونه های زیادی برای ایجاد قابلیت چایلد تم در وردپرس وجود دارد. اما ما به صورت دستی این امکان را به وردپرس اضافه خواهیم کرد. برای این کار ابتدا باید وارد مسیر قالب های وردپرس شویم:

/wp-content/themes

حال یک پوشه با نام دلخواه ایجاد می کنیم. برای مثال tcchild را به عنوان نام پوشه قالب فرزند وردپرس خود انتخاب می کنیم. در این پوشه نیاز به ۲ فایل برای شروع کار داریم. یک فایل استایل CSS برای درج اطلاعات قالب نیاز داریم. این فایل برای تمام قالب های وردپرس الزامی است. محتویات این فایل را به شکل زیر پر می کنیم:

/*
Theme Name: TC Child Theme
Theme URI: https://tooc.ir/
Description: A Twenty Twenty-One child theme 
Author: TOOC
Author URI: https://tooc.ir/
Template: twentytwentyone
Version: 1.0.0
Text Domain: twentytwentyonechild
*/

دومین فایل مورد نیاز برای قالب فرزند، فایل function است. در این فایل باید قابلیت های و توابع مورد نیاز قالب را قرار دهیم. برای قالب فرزند وردپرس باید فایل استایل قالب اصلی را فراخوانی کنیم. برای این کار کد زیر را در این فایل قرار می دهیم:

function enqueue_parent_styles()
{
    wp_enqueue_style('parent-style', get_template_directory_uri() . '/style.css');
}
add_action('wp_enqueue_scripts', 'enqueue_parent_styles');

حال در قسمت پوسته ها، Child theme وردپرس ما اضافه شده است. در اینجا باید این قالب را فعال کرده و وب سایت را چک کنیم. تا اینجا هیچ تغییری در پوسته سایت ما نباید ایجاد شده باشد.

شخصی سازی قالب فرزند وردپرس

به صورت کلی ۲ مدل برای تغییرات قالب فرزند وردپرس داریم. دسته اول تغییرات استایل و فایل CSS قالب است. این مدل تغییر به سادگی از طریق همین فایل در پوشه قالب فرزند ما انجام می شود. مثلا برای تغییر رنگ یک قسمت باید با استفاده از inspect element مرورگر یا خواند فایل استایل قالب اصلی، کد مربوط را پیدا کنیم. سپس با اضافه کردن آن به فایل CSS خودمان آن را شخصی سازی می کنیم.

دسته دوم تغییرات به فایل های php قالب بر می گردد. به عنوان مثال قصد تغییر متن کپی رایت پایین قالب را داریم. برای این کار میدانیم که این قسمت از قالب در فایل footer.php قرار دارد. برای تغییر این فایل را از پوشه اصلی کپی و در پوشه قالب فرزند وردپرس خود قرار می دهیم. حال به سادگی قسمت مورد نظر خود را در فایل کپی شده تغییر می دهیم. برای اضافه کردن تابع هم باید کد های مورد نظر خود را در فایل function جدید قرار دهیم.

معایب چایلد تم

استفاده از قالب فرزند وردپرس مزایا زیادی دارد. اما طبیعتا این اتفاق همراه با معایبی هم هست. برای مثال برای این کار نیاز به کمی دانش برنامه نویسی داریم. اما مشکل اصلی باز هم بروزرسانی های قالب اصلی است. برای مثال با حذف یک قابلیت از تم اصلی، دیگر به آن دسترسی نداریم. فرض کنید که یک قسمت از قالب به صورت کلی تغییر کند. اما باز هم با تمام این تفاسیر، استفاده از قالب فرزند وردپرس برای ایجاد تغییر در قالب بسیار کاربری و منطقی است. زیرا بیشتر قالب ها بعد از ارائه رسمی، دیگر تغییرات بزرگ نخواهند داشت.

قالب فرزند وردپرس یا child theme چیست؟

چایلد تم در واقع یک زیر مجموعه از قالب اصلی ما می سازد. مزیت این قالب به ارث بردن تمام ویژگی های قالب اصلی است.

کاربرد child theme وردپرس چیست؟

مشکل از بین رفتن تغییرات هنگام بروزرسانی قالب را از حل می کند.

ثبت دیدگاه جدید:

جهت رسیدگی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده کنید!