وردپرس شبکه

وردپرس شبکه چیست؟ قابلیت جذاب multisite وردپرس

زمان انتشار: در تاریخ ۱۴۰۲/۰۸/۱۸ ساعت ۲۱:۰۰ | آموزش وب . بلاگ

یکی از قابلیت های جذاب و حرفه ای وردپرس، وردپرس شبکه یا همان multisite است. در این مطلب با این قابلیت آشنا می شویم.

وردپرس به عنوان محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در سراسر اینترنت قابلیت های جذابی دارد. یکی از قابلیت های پیشرفته با نام «وردپرس شبکه» شناخته می شود. این سیستم امکان راه اندازی وب سایت های مختلف بر روی یک دیتابیس، دامنه و هاست را فراهم می کند. کاربرد های بسیار زیاد و جذابی برای multisite وجود دارد. به عنوان مثال برای پیش نمایش قالب های مختلف میتوان از این قابلیت استفاده کرد. در این حالت نیاز به داشتن هاست و دیتابیس های مختلف وجود ندارد. مثال دیگر برای وب سایت های کوچک و هم خانواده است. زیرا در وردپرس شبکه (MU) تمام سایت ها از لیست یکسانی از افزونه ها و قالب ها استفاده می کنند. مدیریت وب سایت ها در این حالت برای مدیر شبکه بسیار ساده تر است.

راه اندازی وردپرس شبکه

مراحل فعال سازی این قابلیت در وردپرس، برای کاربران مبتدی، شاید کمی پیچیده باشد. اما در دو مرحله ساده و سریع قابل انجام است:

مرحله اول: فعال سازی

برای فعال سازی این قابلیت باید کد زیر را در فایل wp-config وردپرس اضافه کنیم. این فایل در root وردپرس وجود دارد. قبل از هر کاری یک نسخه پشتیبان از این فایل و وب سایت خود تهیه کنید. چرا که این فایل یکی از مهم ترین بخش های وردپرس است. پس از تهیه پشتیبان، کد زیر را قبل از عبارت stop editing کپی کنید:

/* Multisite */
define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);

حال باید وارد پیشخوان وردپرس شویم. در ابتدا برای فعال سازی وردپرس شبکه باید افزونه های خود را غیر فعال کنیم. همانطور که گفته شد، وب سایت ها در «وردپرس شبکه» از افزونه ها و قالب ها به صورت مشترک استفاده می کنند. لذا برای نصب آن، نیاز به غیر فعال سازی تمام افزونه ها است. پس از غیر فعال کردن افزونه ها، وارد زیر منوی «وردپرس شبکه» در منوی «ابزار ها» می شویم. در این بخش باید تنظیمات کلی وردپرس را برای نصب multisite اعمال کنیم. عنوان شبکه و ایمیل مدیر شبکه را وارد می کنیم و وارد مرحله بعد می شویم.

مرحله دوم: نصب

کد های وردپرس شبکه

در مرحله بعد دو قطعه کد توسط وردپرس ایجاد می شود. این کد ها برای نصب این قابلیت مورد نیاز است. کد اول را باید در فایل wp-config قرار دهیم. بهترین مکان، زیر کدی است که قبلا در این فایل اضافه کردیم.

قطعه کد دوم برای فایل htaccess است. این فایل یکی از مهم ترین فایل های کانفیگ بر روی هاست است. محل این فایل نیز در کنار فایل wp-config، یعنی همان روت سایت است. هنگام نصب وردپرس یک سری کد به صورت خودکار در این فایل ایجاد می شود. به زبان ساده باید کد ارائه شده را جایگزین این کد ها کنیم. پس کد بخش دوم را جایگزین کد های بین تگ <IfModule> و </IfModule> می کنیم.

پس از این مرحله، با بروزرسانی صفحه باید دوباره وارد حساب کاربری خود شویم. به همین سادگی «وردپرس شبکه» برای ما فعال شده است.

مزیت های وردپرس MU

پس از نصب و راه اندازی وردپرس شبکه، قابلیت های زیادی برای ما فعال می شود. به صورت کلی یک پیشخوان برای مدیریت شبکه داریم. در این بخش امکان تعریف کاربر، نصب افزونه و قالب برای تمام وب سایت ها، ایجاد وب سایت و تنظیمات کلی را داریم. در بخش ایجاد وب سایت، می توانیم وب سایت های جدیدی به شبکه خود اضافه کنیم. هر وب سایت با نام و مدیر متفاوت و اطلاعات مجزا از هم قابل تعریف است. اما برای استفاده از قالب و افزونه، باید از لیست نصب شده توسط مدیر شبکه استفاده کنیم. یکی از مزیت های جذاب multisite، بروزرسانی افزونه ها، وردپرس و قالب ها است. در این حالت تنها با بروزرسانی در بخش مدیریت، تمام نسخه ها در سایت ها داخل شبکه بروز می شوند.

به زبان ساده امکان مدیریت وب سایت های مختلف توسط یک پنل ایجاد می شود. در طرف مقابل نیز، مدیران وب سایت ها، همانند یک وردپرس معمولی، امکان مدیریت وب سایت خود را دارند.

معایب وردپرس شبکه

وردپرس شبکه قابلیت بسیار جذابی است. اما معایب و مشکلات خود را نیز دارد. برای مثال به دلیل استفاده تمام وب سایت ها از یک هاست، در صورت هک شدن هر کدام، بقیه وب سایت ها نیز در خطر هستند. و یا برای مثال دیگر به دلیل استفاده از یک سخت افزار، ترافیک بالا می تواند دیگر سایت ها را با مشکل مواجه کند. به همین دلیل برخی شرکت های هاستینگ، قابلیت وردپرس شبکه یا همان multisite را، بر روی سرویس های خود غیر فعال می کنند.

ثبت دیدگاه جدید:

جهت رسیدگی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده کنید!