بکاپ وردپرس با updraftplus

بکاپ وردپرس؛ نسخه پشتیبان از وردپرس با UpdraftPlus

زمان انتشار: در تاریخ ۱۴۰۲/۰۴/۲۲ ساعت ۲۱:۰۰ | آموزش وب . بلاگ

یکی از موارد مهم برای مدیریت یک وب سایت، بکاپ گیری از آن است. در این مطلب درباره دلایل و روش ایجاد بکاپ وردپرس صحبت می کنیم.

مدیر یک وب سایت وردپرسی وظایف زیادی دارد. ما به صورت مرتب در حال ایجاد تغییرات و تولید محتوا بر روی سایت خود هستیم. انرژی، زمان و هزینه زیادی برای یک وب سایت صرف می شود. پس یکی از مهم ترین وظایف مدیر سایت، حفظ امنیت آن است. دلایل زیادی برای ایجاد نسخه پشتیبان از اطلاعات وب سایت وجود دارد. برای مثال هنگام تغییر و یا بروزرسانی یک افزونه و یا قالب، به هر دلیلی امکان بروز خطا وجود دارد. به عنوان مثال دیگر به موارد امنیتی نیز باید اشاره کرد. و یا به هر دلیلی امکان هک شدن یک سایت وجود دارد. در صورت بروز هر یک از این موارد، وجود نسخه Backup به سادگی امکان بازگردانی وب سایت را به ما می دهد.

یکی از موارد دیگر که اهمیت بکاپ وردپرس را دو چندان می کند، امکان خرابی و مشکلات سرور ها و هاستینگ است. در موارد مختلفی به دلایل بلایای طبیعی، سرقت و … تمام فایل های موجود بر روی سرور ها از بین رفته اند. این مشکل به سادگی با ایجاد بک آپ از سایت وردپرسی قابل پیشگیری است.

بکاپ از وردپرس

افزونه های زیادی برای این منظور در مخزن وردپرس وجود دارد. یکی از معروف ترین و محبوب ترین آن ها، پلاگین UpdraftPlus است. اما قبل از آشنایی و نصب آن کمی درباره بکاپ صحبت کنیم. به صورت کلی دو بخش برای بکاپ گرفتن در وردپرس وجود دارد. بخش اول شامل تمام فایل های موجود بر روی سرور ما می شود. تهیه نسخه پشتیبان از فایل افزونه ها، قالب ها، فایل های دیگر موجود بر روی سرور الزامی است. اما قسمت مهم تر، دیتابیس وردپرس است. تمام مطالب و نوشته های ما داخل دیتابیس ذخیره می شود. ایجاد بکاپ دیتابیس وردپرس شاید مهم تر باشد. از طرفی حجم کمتر آن، ایجاد آن را ساده تر نیز می کند.

ساده ترین روش برای ساخت بکاپ از وردپرس، دانلود فایل ها و دیتابیس است. برای این کار باید در دو مرحله عمل کنیم. ابتدا در بخش phpMyAdmin یک خروجی از دیتابیس خود گرفته و دانلود کنیم. در مرحله دوم سراغ فایل ها می رویم. برای این کار در بخش مدیریت فایل هاست خود، تمام فایل ها را انتخاب و سپس تمام آن ها را فشرده می کنیم. سپس به سادگی این فایل compress را دانلود و در جایی امن نگه می داریم. البته برای دانلود فایل ها از FTP نیز می توان استفاده کرد. اما در این روش کمی حجم بیشتری باید دانلود شود.

پشتیبان گیری وردپرس با UpdraftPlus

استفاده از روش بالا دو ایراد مهم دارد. ایراد اول نیاز به ایجاد بکاپ وردپرس به صورت دستی است. در این حالت باید طبق یک برنامه ریزی به صورت مرتب یک backup تهیه کنیم. مشکل دوم، نیاز به دانلود و زمانبر بودن آن است. روش درست و اصولی ایجاد بک آپ در وردپرس، استفاده از «افزونه UpdraftPlus» است. محبوبیت این افزونه به دلیل وجود قابلیت های جذابی مانند امکان زمانبندی، حذف نسخه های قدیمی، اتصال به گوگل درایو و فضاهای ابری دیگر، اتصال از طریق FTP و موارد دیگر است. البته در نسخه حرفه ای UpdraftPlus قابلیت های بیشمار دیگری نیز وجود دارد.

پس از نصب و راه اندازی UpdraftPlus یک منو در بخش تنظیمات وردپرس با همین نام ایجاد می شود. با ورود به این قسمت به سادگی با کلیک بر روی «تهیه پشتیبان»، امکان ایجاد بکاپ وردپرس وجود دارد. با کلیک بر روی این گزینه یک نسخه پشتیبان بر روی سرور خودمان ایجاد می شود. در قسمت پایینی نیز لیست پشتیبان های موجود نمایش داده می شود. روبروی هر بکاپ، امکان دانلود قسمت های مختلف و یا بازگردانی بکاپ بر روی سایت وردپرسی وجود دارد.

بک آپ گیری خودکار وردپرس

در بخش تنظیمات افزونه UpdraftPlus دو بخش مهم و جذاب وجود دارد. بخش اول، قابلیت زمانبندی برای ایجاد بکاپ خودکار وردپرس است. از طرفی امکان تنظیم زمان برای backup فایل ها و دیتابیس به صورت جداگانه وجود دارد. قسمت دوم و جذاب تر، قابلیت اتصال فضای ریموت برای بارگذاری بک آپ ها است. در بخش «حافظه ریموت» قابلیت اتصال به گوگل درایو، Dropbox، وان درایو مایکروسافت، فضای ابری آمازون، FTP و موارد دیگر را داریم. بهترین گزینه، اتصال UpdraftPlus به Google Drive است. در این روش ۱۵ گیگابایت فضای رایگان برای ذخیره بکاپ داریم. برای این کار تنها کافیست با کلیک بر روی گزینه درایو گوگل، حساب خود را به این افزونه متصل کنیم. سپس به صورت خودکار فایل های backup بر روی فضای ابری گوگل آپلود می شوند. از طرفی با تنظیم حذف خودکار بکاپ های قدیمی وردپرس، فضای اضافی اشغال نمی شود. با این روش به سادگی یک پشتیبان کامل به صورت خودکار و در بازه های زمانی مورد نظر، در یک فضای کاملا امن، ایجاد و ذخیره می شود.

چگونه بکاپ دستی وردپرس بگیریم؟

ساده ترین روش برای گرفتن بکاپ از وردپرس، دانلود فایل ها و خروجی گرفتن از دیتابیس است.

بهترین افزونه برای بکاپ گیری از وردپرس چیست؟

افزونه های زیادی برای این منظور در مخزن وردپرس وجود دارد. یکی از معروف ترین و محبوب ترین آن ها، پلاگین UpdraftPlus است.

امکانات پلاگین UpdraftPlus وردپرس چیست؟

این پلاگین امکان زمانبندی، حذف نسخه های قدیمی، اتصال به گوگل درایو و فضاهای ابری دیگر، اتصال از طریق FTP، بکاپ خودکار وردپرس و موارد دیگر را دارد.

افزونه UpdraftPlus وردپرس چیست؟

افزونه UpdraftPlus یک از محبوب ترین افزونه ها در مخزن وردپرس، برای ایجاد و بازگردانی Backup در وردپرس است.

ثبت دیدگاه جدید:

جهت رسیدگی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده کنید!