گوگل چگونه کار می کند

گوگل چگونه کار می کند؟ روش کار محبوب ترین موتور جستجو

زمان انتشار: در تاریخ ۱۴۰۲/۰۱/۱۰ ساعت ۲۱:۰۰ | بلاگ . عمومی

همه ما به صورت روزانه در حال استفاده از موتور های جستجو، مخصوصا گوگل هستیم. آیا تا به حال سوال شده که گوگل چگونه کار می کند؟

بیشتر ما برای دریافت پاسخ سوالات خود به گوگل مراجعه می کنیم. اما کمتر کسی به نحوه کار گوگل توجه می کند. طبق یک تحقیق در سال ۲۰۲۲، در هر ثانیه حدود ۱۰۰ هزار جستجو در گوگل انجام می شود. این موتور جستجو به صورت میانگین روزانه حدود ۸.۵ میلیارد سرچ را پاسخ می دهد. گوگل به عنوان محبوب ترین موتور جستجو و یکی از غول های تکنولوژی به صورت روزانه در حال بهبود خود است. در نتیجه می تواند مطالب بهتر، دقیق تر و مفید تری را به کاربر های خود پیشنهاد دهد. در این مطلب درباره اینکه «گوگل چگونه کار می کند» صحبت می کنیم.

گوگل چگونه کار می کند؟

هنگام جستجوی یک عبارت، گوگل در کتابخانه خود به دنبال مطالب مرتبط با آن می گردد. این کتابخانه حدود ۱۰۰ پنابایت، معادل ۱۰۰ میلیون گیگابات، حجم دارد. در واقع گوگل با ابزاری به نام crawlers یا همان خزنده ها به صورت مرتب در حال ایندکس صفحات وب و جمع آوری اطلاعات آن ها است. نتیجه تمام این اطلاعات، یک کتابخانه بزرگ تر از تمام کتاب های موجود در کتابخانه های دنیا می شود. طبیعتاً پردازش این حجم اطلاعات نیاز به سخت افزار های بسیار قدرتمندی دارد.

به صورت میانگین روزانه حدود ۱۵% از جستجو ها برای گوگل جدید است. این مورد باعث نیاز به سیستم های خودکار پیشرفته و الگوریتم های مختلف می شود. به عنوان مثال Google فاکتور های مختلفی را علاوه بر عبارت جستجو، مانند زبان و مکان کاربر هنگام جستجو را در نظر می گیرد. هر کدام از این فاکتور ها بسته به نوع جستجو ارزش و اولویت مختلفی پیدا می کند. به همین دلیل نتایج جستجوی کاربران با هم متفاوت است.

بهبود نتایج جستجو توسط گوگل

موتور جستجوی گوگل همواره در حال تست و آزمایش های مختلفی بر روی سیستم های خود است. آن ها همواره می خواهند بهترین و مفید ترین نتایج را به کاربر نمایش دهند. به عنوان مثال گوگل در سال ۲۰۲۱ بیش از ۷۰۰.۰۰۰ آزمایش را طراحی و پیاده سازی کرده است. در نتیجه این آزمایش ها بیش از ۴ هزار تغییر در سیستم های سرچ گوگل شده است.

یکی از نکات برای دانستن اینکه گوگل چگونه کار می کند، آشنایی با الگوریتم های آن است. از محبوب ترین آن ها الگوریتم مترادف ساز آن است. به زبان ساده، مترادف ساز به غیر از عبارت اصلی ما، مترداف های معنا دار آن را نیز در جستجو لحاظ می کند. قابلیت جذاب دیگر Google، مدل زبانی ای است که در طی این سال ها توسعه داده است. مدل زبانی گوگل می تواند عبارت های کوتاه جستجو را فهمیده و آن ها را کامل کند و سپس در کتابخانه خود به دنبال نتایج مناسب بگردد. تمام این الگوریتم ها، که نتیجه سال ها تلاش گوگل است، خروجی جستجو را غنی تر می کند.

مبارزه با اسپم توسط گوگل

عضو جدایی ناپذیر اینترنت از روز های اول پیدایش آن، اسپم ها و کلاهبرداری ها است. گوگل نیز به عنوان موتور جستجو هر روز با این مشکل مواجه می شود. شرکت Google با استفاده از ابزار های خودکار سعی در حذف نتایج اسپم، فیشینگ و کلاه برداری دارد. از طرفی با استفاده از یک تیم به صورت دستی نیز کتابخانه های خود را بررسی می کند. البته علاوه بر حذف گزینه از نتایج، سعی می کند به مدیران وب سایت نیز اطلاع رسانی کند. با این کار در صورت اشتباه از سمت گوگل و یا مدیر سایت، مشکل حل می شود.

با تمام این قابلیت ها و سیستم ها و سخت افزار های قدرتمند، باز هم گوگل به صورت روزانه سعی در بهبود خود دارد. به همین دلیل، گوگل به عنوان محبوب ترین Search Engine شناخته می شود.

منبع: وب سایت گوگل

ثبت دیدگاه جدید:

جهت رسیدگی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده کنید!