گوگل Lighthouse

گوگل Lighthouse چیست؟ بهینه سازی وب سایت با لایت هاوس گوگل!

زمان انتشار: در تاریخ ۱۴۰۱/۰۲/۲۲ ساعت ۲۱:۰۰ | آموزش وب . بلاگ

در این مطلب با گوگل Lighthouse یا همان فانوس دریایی گوگل، به عنوان یکی از مفید ترین ابزار های بررسی وب سایت از نظر عملکرد و سئو، آشنا می شویم.

ابزار های زیادی برای کمک به مدیران سایت ها توسعه داده می شوند. گوگل به عنوان محبوب ترین موتور جستجو نیز ابزار های کاربردی زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهد. ابزار Google Lighthouse امکان بررسی و تحلیل عملکرد سایت از نظر سرعت، قابلیت دسترسی، سئو و موارد دیگر را فراهم می کند.

روش های دسترسی به لایت هاوس گوگل

دسترسی به این ابزار به دو روش کلی ممکن است. روش اول استفاده از بخش «Page Speed Insights» است. قبلا در یک مطلب به معرفی و بررسی Google Search Console پرداختیم. این بخش از طریق کنسول جستجوی گوگل و یا به صورت مستقیم قابل دسترسی است. روش ساده تر استفاده از بخش Developer tools مرورگر Chrome است. با استفاده از کلید ترکیبی F12 در ویندوز و ورود به تب Lighthouse می توان وارد این ابزار شد.

آموزش گوگل Lighthouse

گزارش نهایی این ابزار در واقع از ۵ بخش تشکیل می شود. بخش های Performance یا کارایی، Accessibility یا دسترسی پذیری، Best Practices شامل نکات امنیتی و کاربردی مختلف، SEO یا سئو و PWA یا وب اپلیکیشن پیش رونده وجود دارد. در ادامه به بررسی مختصر هر بخش می پردازیم. توضیحات بیشتر و کامل تر در ویدیو بالا وجود دارد.

بخش Performance (کارایی)

به صورت کلی این بخش به بررسی سرعت بارگذاری سایت مرتبط است. گوگل با استفاده از پارامتر های FCP، TBT، LCP و CLS سرعت بارگذاری سایت و زمان انتظار کاربر را اندازه گیری می کند.

بخش Accessibility (دسترسی)

در این بخش موارد بصری وب سایت مانند کنتراست رنگی عناصر و رنگ زمینه ها بررسی می شود.

بخش Best Practices

در بخش Best Practices گوگل گزینه های مختلف امنیتی و کاربردی مختلف مثل اتصال امن HTTPS را بررسی می کند.

بخش SEO (سئو) گوگل Lighthouse

در بخش سئو، مسائل مربوط به سئو تکنیکال یک صفحه با یک امتیاز به شما نمایش داده می شود.

بخش PWA (وب اپلیکیشن پیش رونده)

این بخش در صورت وجود فناوری PWA گوگل بر روی سایت، بررسی می شود. گفتنی است که Progressive Web App به عنوان یکی از پروژه های شکست خورده گوگل بوده و دیگر کاربردی ندارد.

کاربرد گوگل Lighthouse

به صورت کلی داشتن وب سایت با عملکرد خوب، سرعت بالا و سئو مناسب، بسیار خوب است. اما مهمترین عامل تاثیر گذار در بازدید و موفقیت یک وب سایت، محتوای آن است. در صورت داشتن محتوای عالی و خاص همواره کاربران به سمت وب سایت شما می آیند. در نتیجه گوگل نیز نتایج جستجو را به شما اختصاص خواهد داد. تمام این ابزار ها و امتیاز ها تنها برای بهتر و بهینه شدن وب سایت ها بوجود آمده اند.

  1. یاسان گفت:

    بسیار مفید و کاربردی بود . ممنونم

  2. رضا گفت:

    آقا واقعا دمتون گرم. کارتون درسته
    جسارتا یک سوال
    من وقتی میام از لایت هوس استفاده کنم ارور میده و میگه lighthouse was unable to reliably load the page you requested. Status code:404
    دلیلش چی میتونه باشه؟

  3. ادیب گفت:

    اقا علی . تو بخش دسترسی پذیری لایت هوس
    من مشکل دارم راجب همون کنتراست ها ./
    هعی ارور میده چیکار کنم؟
    دوست ندارم تغییرش بدم

ثبت دیدگاه جدید:

جهت رسیدگی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده کنید!