ثبت سایت در گوگل

ثبت سایت در گوگل با استفاده از پنل Google Search Console

زمان انتشار: در تاریخ ۱۴۰۱/۰۱/۱۱ ساعت ۲۱:۰۰ | آموزش وب . بلاگ

در این مطلب قصد داریم تا با ثبت سایت در گوگل، مطالب خود را به صورت اصولی، وارد نتایج این موتور جستجو کنیم.

گوگل به عنوان قدرتمندترین و پر استفاده ترین موتور جستجو شناخته می شود. طبیعتا نمایش مطالب سایت در نتایج جستجو تاثیر زیادی در بازدید وب سایت ما دارد. از طرفی گاهی نمایش سریع تر یک خبر داغ اعتبار آن مطلب را بالاتر می برد. قبلا برای نمایش در نتایج جستجو نیاز به ثبت سایت وجود داشت. اما الان گوگل با مشاهده یک لینک از وب سایت ما در وب سایت های دیگر به سرعت سراغ ایندکس کردن مطالب وب سایت جدید ما می آید. اما با استفاده از پنل Google Search Console میتوان علاوه بر ثبت مطالب جدید، مدیریتی بر روی مطالب موجود در گوگل نیز داشته باشیم. در ادامه با کنسول جستجوی گوگل و تاثیر آن بر ثبت سایت در گوگل بیشتر آشنا می شویم.

کنسول جستجوی گوگل چیست؟

کنسول جستجوی گوگل در واقع ابزاری برای مدیریت مطالب وب سایت ما بر روی گوگل است. این ابزار امکانات گسترده ای را به صورت رایگان در اختیار مدیران سایت ها قرار می دهد. یکی از قابلیت های این پنل، امکان ثبت مطلب جدید و یا اعمال تغییرات بر روی مطالب است. آمار نمایش مطالب بر روی نتایج گوگل، آمار کلیک بر روی نتایج، کلمات جستجو، ایرادات فنی سایت و موارد دیگر از قابلیت های جذاب سرچ کنسول است. در ادامه روش ثبت سایت و عضویت در این پنل را بررسی می کنیم.

ثبت سایت در Search Console

پس از ورود به صفحه Google Search Console، پس از ورود به حساب کاربری گوگل، می توانیم وب سایت خود را اضافه کنیم. گوگل دو روش را برای ثبت وب سایت ارائه می دهد. در هر دو روش نیاز است که هویت خود را به عنوان صاحب و مدیر سایت تایید کنیم. در هر دو روش با یک قطعه کد میتوانیم هویت خود را ثابت کنیم.

روش اول: ثبت به صورت Domain

روش اول به دلیل دربرگرفتن تمام دامنه و نمایش آمار تمام زیر دامنه ها کاربردی تر است. برای این کار پس از ثبت نام دامنه، کد ارائه شده توسط سایت را باید در تنظیمات DNS دامنه خود وارد کنیم. برای این کار باید وارد پنل مدیریت هاست خود شویم.

پنل های مختلف با طراحی و نام های متفاوت تنظیمات DNS را دارند. به صورت کلی باید یک رکورد با حالت TXT و کد دریافتی از گوگل ایجاد کنیم. اگر با پنل هاست خود آشنایی ندارید می توانید از پشتیبانی سرویس هاستینگ خود درخواست راهنمایی کنید.

پس از ثبت رکورد باید در کنسول جستجو درخواست تایید دهیم. عملیات درج رکورد در DNS معمولا زمانبر است. این تنظیمات ابتدا باید در سرور های دی ان اس بروزرسانی شود. پس طبیعی است که در صورت Verify نشدن دامنه باید کمی بعد دوباره تلاش کنیم.

روش دوم: ثبت به صورت URL prefix

در این روش تنها آدرس دامنه ثبت می شود. برای مثال آمار نسخه https در دامنه http درج نمی شود. و یا زیر دامنه های ثبت شده نیز در این روش پردازش نمی شود. این نکته که www ابتدای آدرس هم یک زیر دامنه است، در نظر بگیرید. در مقابل، در روش اول تمام زیر دامنه ها در یک دارایی نمایش داده می شود.

در این روش هم با ثبت آدرس صفحه، روش های مختلفی برای احراز هویت وجود دارد. پیشنهاد گوگل بارگذاری یک فایل در هاست سایت است. با بارگذاری فایل مذکور، گوگل دارایی شما را تایید کرده و میتوان از خدمات Search Console استفاده کرد.

کار با سرچ کنسول

همانطور که اشاره کردیم، این پنل قابلیت های زیادی دارد. توضیح و آموزش کار با کنسول گوگل نیازمند یک مطلب جداگانه است. اما به صورت خلاصه میتوان گفت که در قسمت Performance آمار نمایش در نتایج جستجو و کلیک بر روی آنها نمایش داده می شود. در قسمت Coverage آمار مطالب ایندکس شده در گوگل و یا مشکل دار نمایش داده می شود.

در بخش Experience اطلاعات سرعت بارگذاری و هماهنگی با گوشی های هوشمند و خطا های مربوط به آن ارائه می شود. داخل پنل Enhancements هم ویژگی های اضافه شده به مطالب که توسط ربات های گوگل ایندکس شده اند، نمایش داده می شود.

به عنوان مثال خطای مربوط به صفحات ۴۰۴ در این پنل نمایش داده می شود. قبلا درباره «صفحه ۴۰۴ وردپرس» به صورت مفصل صحبت کردیم. برای رفع این ارور از روی سایت میتوان با کنسول گوگل آنرا پیدا و سپس رفع  کرد.

ثبت نقشه سایت در گوگل

همانطور که اشاره کردیم، گوگل با دیدن لینک یک صفحه به صورت خودکار وارد آن می شود. برای مثال با درج مطلب جدید روی وب سایت، گوگل با ورود به صفحه اصلی، وارد لینک آن می شود. اما با ایجاد و ثبت نقشه سایت، تمام صفحات را می توانیم به گوگل معرفی کنیم.

برای این کار باید وارد صفحه Sitemaps کنسول شویم. سپس باید لینک نقشه سایت خود را وارد کرده و آن را Verify کنیم. با استفاده از این روش، صفحات کمتر دیده شده نیز به نتایج جستجوی گوگل اضافه می شود. اما اگر قصد درج سریع یک مطلب بر روی نتایج گوگل را دارید، در ادامه همراه باشید.

درج مطلب در نتایج جستجوی گوگل

برای ثبت مطلب جدید و یا اعلام بروزرسانی یک مطلب روش ساده ای وجود دارد. با وارد کردن لینک مطلب در بخش URL Inspection می توانیم از وضعیت صفحه در گوگل با خبر شویم. در این صفحه می توانیم به سادگی درخواست ایندکس صفحه را ارسال کنیم. البته این عملیات پس گذشت زمانی کوتاه انجام می شود.

سخن پایانی

کار با Google Search Console نیازمند کسب تجربه است. اطلاعات زیادی در این پنل به مدیران وب سایت ها ارائه می شود. به همین دلیل در نگاه اول ممکن است کمی گیج کننده باشد. به مرور زمان و با کار با این پنل میتوان اطلاعات مفیدی درباره وب سایت خود کسب کنیم. با بررسی مرتب آمار ارائه شده میتوان مطالب را بهینه تر کرده و بازدید بهتری را تجربه کنیم.

کنسول جستجوی گوگل چیست؟

کنسول جستجوی گوگل در واقع ابزاری برای مدیریت مطالب وب سایت ما بر روی گوگل است. یکی از قابلیت های این پنل، امکان ثبت مطلب جدید و یا اعمال تغییرات بر روی مطالب است.

آیا باید سایت خود را در گوگل ثبت کنیم؟

به صورت کلی خیر. گوگل به عنوان محبوب ترین موتور جستجو به صورت خودکار تمام صفحات وبسایت را بررسی می کند. اما می توان سرعت ایندکس شدن صفحه را کمتر کرد.

ایندکس شدن صفحه یعنی چه؟

ایندکس شدن صفحه توسط گوگل به معنای بازدید ربات های این موتور جستجو از صفحه مورد نظر است.

ثبت دیدگاه جدید:

جهت رسیدگی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده کنید!