قرارداد طراحی سایت

نمونه قرارداد طراحی سایت؛ ملزومات یک قرارداد خوب + دانلود

زمان انتشار: در تاریخ ۱۴۰۲/۰۷/۱۳ ساعت ۲۱:۰۰ | آموزش وب . بلاگ . عمومی

یکی از مشکلات در بیشتر پروژه های طراحی سایت، قرارداد آن است. در این مطلب یک قرارداد طراحی سایت اصولی را بررسی می کنیم.

مرحله اول شروع یک پروژه طراحی سایت، قرارداد آن است. وجود قرارداد خوب و کامل از مشکلات احتمالی در ادامه پروژه جلوگیری می کند. اما از طرفی قرارداد طراحی سایت نباید یک طرفه باشد. یک طرفه بودن هم به سمت کارفرما و هم به سمت طراح سایت اشتباه است. نکات کوچک و بزرگی در متن یک قرارداد خوب وجود دارد. در این مطلب به بررسی این ملزومات و راه ایجاد یک نمونه قرارداد طراحی سایت عالی می پردازیم. در این مطلب بیشتر قصد آموزش راه و روش نوشتن یک قرارداد شخصی را با داریم.

قرارداد طراحی سایت

متاسفانه در روند طراحی و اجرای سایت مشکلات گوناگونی بین کارفرما و مجری ایجاد می شود. وجود یک قرارداد جلوی بروز این گونه مشکلات را می گیرد. به صورت کلی باید متن قرارداد بیانگر تمام فعالیت ها و خدمات ارائه شده و شرایط اجرای آن ها باشد. یکی از نکات مهم در هر قراردادی، وجود یک نماینده در هر سمت آن است. در این حالت برای تایید و یا بحث بر روی هر موضوعی تنها نیاز به ارتباط با یک شخص است. به صورت کلی در یک قرارداد باید ۶ بخش مهم وجود داشته باشد. این شش بخش عبارتند از: موضوع قرارداد، شرایط پرداخت، مدت زمان قرارداد، تعهدات مجری، تعهدات کارفرما و شرایط فسخ. در ادامه به توضیح هر کدام از این موارد می پردازیم.

موضوع قرارداد

یکی از مهم ترین بخش های یک قرارداد طراحی سایت، موضوع آن است. در این بخش باید تمام خدمات، از ساده ترین تا پیچیده ترین، نوشته شود. به صورتی که هیچ موردی خارج از این متن انجام نشود. وجود این موضوع جلوی توقعات آینده کارفرما و یا کم کاری های مجری را می گیرد. برای مثال برای یک فروشگاه اینترنتی موارد کاملی از امکانات، بخش های مختلف، برگه ها و … آن را بنویسید.

شرایط پرداخت‎

بخش لازم و مهم دیگر یک قرارداد، شرایط و موارد مالی آن است. در این بخش باید هزینه پروژه، شرایط پرداخت، حساب مجری و … نوشته شود. یکی از روش های اصولی برای دریافت هزینه، بخش بندی پروژه است. در این حالت برای مثال ۴۰% قبل از شروع به عنوان پیش پرداخت، ۳۰% پس از طراحی رابط کاربری و ۳۰% نهایی قبل از تحویل پروژه دریافت می شود. در این صورت مجری انگیزه لازم برای انجام پروژه را دارد. از طرفی کارفرما نیز امکان لغو دلبخواه پروژه را نخواهد داشت.

یکی از نکات مهم در این بخش، نوشتن مواردی است که شامل پرداخت هزینه پروژه نمی شوند. برای مثال هزینه هاست، دامنه، خرید افزونه های پیشرفته و … می تواند بسته به نوع پروژه و قرارداد ما جزو این موارد باشند.

مدت زمان قرارداد

در هر قرارداد طراحی سایت باید مدت زمان انجام آن مشخص باشد. در این بخش اشاره به روز ها و ساعت های کاری الزامی است. از طرفی اعلام یک بازه، برای مثال ۳۰ تا ۴۵ روز گزینه بهتری است. طبیعتا برای مجری انجام سریع تر پروژه به معنای شروع پروژه بعدی است. اما همیشه به فکر مشکلات احتمالی ممکن در مدت قرارداد باشید.

یکی از نکات این بخش، اشاره به اختلالات ممکن از سمت کارفرما است. برای مثال در بخش هایی از مسیر پروژه نیاز به تایید و هماهنگی با کارفرما وجود دارد. در این موارد در صورت دیرکرد کارفرما، مدت زمان آن به مدت زمان قرارداد اضافه می شود.

تعهدات مجری در قرارداد طراحی سایت

مجری و طراح سایت، به غیر از موضوع پروژه، تعهدات دیگری نیز دارد. در این بخش باید به تمام آن ها اشاره کنیم. البته اشاره به مواردی که شامل تعهدات مجری نیست نیز در این بخش مناسب است. برای مثال بحث سئو سایت، پشتیبانی و یا مواردی که شامل پشتیبانی می شود. در صورت ارائه پشتیبانی رایگان، باید در این بخش به آن اشاره کنید.

یکی از موارد دیگر اشاره به مرحله بندی پروژه است. یکی از مواردی که مسیر انجام پروژه را هموار تر می کند، مرحله بندی پروژه است. به زبان ساده یعنی پروژه پس از عبور از یک مرحله، قابل بازگشت نیست. برای مثال پس از تایید طراحی رابط کاربری و شروع برنامه نویسی، امکان ایجاد تغییر در طراحی وجود ندارد. نوشتن این موارد در بخش تعهدات مجری قرارداد طراحی سایت، کاربردی است.

تعهدات کارفرما

در طرف مقابل، کارفرما نیز در طول مسیر طراحی سایت تعهداتی دارد. در این بخش به این موارد اشاره می کنیم. برای مثال ارائه اطلاعات مورد نیاز در سریعترین زمان ممکن یکی از تعهدات کارفرما است. یا برای مثال دیگر، حفظ نام و لینک مجری در فوتر سایت به عنوان طراح جزو این موارد است. در این بخش همواره به شرایط و مبلغ پرداختی توسط کارفرما اشاره کنید.

یکی از نکات مهم این بخش، تعهد به زمان بندی ها است. یکی از مشکلات عدم توجه کارفرما به مجری و ایجاد وقفه در طی انجام مراحل طراحی سایت است. با یک بند در این بخش می توان این مشکل را حل کرد. برای مثال حداکثر یک هفته زمان برای پاسخ کارفرما تعیین کنید. در صورت عدم پاسخ در مدت زمان مشخص شده، امکان فسخ یک طرفه برای مجری را ایجاد کنید.

شرایط فسخ

یکی از آخرین موارد تمام قرارداد ها، شرایط فسخ آن است. در این بخش حتما به شرایطی که هر طرف امکان فسخ را دارد، اشاره کنید. برای مثال تعیین تکلیف وجه های پرداختی در شرایط فسخ یکی از نکات مهم این بخش است. در مدل قرارداد طراحی سایت ما، به دلیل بخش بندی، شرایط ساده است. از آنجایی که تمام پرداختی ها تا مرحله انجام شده پرداخت شده اند، لذا نزد مجری به عنوان حق الزحمه باقی می ماند.

قرارداد طراحی سایت خوب؟!

به صورت کلی چیزی با نام قرارداد خوب و کامل وجود ندارد. بهترین روش، بهینه سازی قرارداد در مراحل مختلف است. برای مثال ما در توسی پس از هر پروژه، مشکلات و ابهامات قرارداد طراحی سایت خود را بروز می کنیم. از طرفی شرایط کار و نوع خدمات هر شخص و گروهی با یکدیگر متفاوت است. لذا سعی کنید با ایده برداری از قرارداد ها و مقالات موجود، قرارداد ایده آل و شخصی خود را ایجاد کنید. اشاره به تمام موارد و الزامات یک قرارداد طراحی سایت در یک مقاله سخت است. به همین دلیل امکان دریافت یک نمونه قرارداد طراحی سایت از طریق لینک زیر وجود دارد.

ثبت دیدگاه جدید:

جهت رسیدگی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده کنید!