مالیات طراحی سایت

مالیات طراحی سایت و فروش دوره های آموزشی

زمان انتشار: در تاریخ ۱۴۰۳/۰۳/۱۰ ساعت ۲۱:۰۰ | بلاگ . عمومی

یکی از پر تکرار ترین سوالات نحوه محاسبه مالیات طراحی سایت و فروش دوره است. در این مطلب به این موضوع می پردازیم.

بیشتر برنامه نویس های وب قصد کسب درآمد از حرفه و دانش خود را دارند. اما اولین سوال برای بیشتر این افراد نحوه محاسبه مالیات طراحی سایت و موارد دیگر کسب و کار است. به دلیل پیچیدگی های حقوقی و قانونی فراوان کسب اطلاع از شرایط مالیات برای کسب و کار ها کاری دشوار است. از طرفی به دلیل وجود مسائل اداری بیشتر افراد با ترس با آن برخورد می کنند. در این مطلب قصد توضیح درباره مالیات طراحی و تولید نرم افزار تحت وب و فروش دوره های آموزشی مربوط به این حوزه را داریم. البته برای دریافت اطلاعات کامل و دقیق حتما به یک مشاوره مالیاتی مراجعه کنید. اطلاعات این مطلب بر اساس تحقیق و تجربیات شخصی ما است.

مالیات مشاغل چیست و مشمول کیست؟

در ابتدا باید با مالیات مشاغل و افرادی که مشمول آن می شوند، آشنا شویم. به زبان ساده و به صورت کلی تمام افراد در ازای درآمد از هر مدل کسب و کاری باید مالیات پرداخت کنند! طراحی و برنامه نویسی وب سایت نیز جزو کسب و کار ها حساب می شود. لذا هرگونه درآمد از آن مشمول مالیات طراحی سایت می شود. این درآمد بر اساس خوداظهاری مشخص می شود. یعنی خود شخص درآمد خود را به سازمان مالیاتی اعلام می کند. پس هر شخص دارای درآمد از کسب و کار باید آن را اعلام و مالیات آن را نیز پرداخت کند. کسب و کار ها از نظر سازمان مالیاتی به سه گروه کلی تقسیم می شوند. این تقسیم بندی معمولا به صورت سالانه نیز بروز می شود:

گروه اول: کسب و کار های با درآمد بالای ۳۰ میلیارد تومان

تمام کسب و کار های با درآمد بالای ۳۰ میلیارد تومان در این دسته قرار می گیرند. البته برخی مشاغل مانند کارخانه ها، واحد های تولیدی و … جزو این دسته هستند. شرایط برای این گروه از دیگر گروه ها سخت تر است!

گروه دوم: کسب و کار های با درآمد بین ۱۰ تا ۳۰ میلیارد تومان

گروه دوم نیز شامل مشاغل با درآمد بین ۱۰ تا ۳۰ میلیارد تومان می شود. منظور از درآمد نیز مقدار درآمد منهای هزینه های سال است.

گروه سوم: کسب و کار های با درآمد زیر ۱۰ میلیارد تومان

در این گروه محاسبه مالیات ساده تر از گروه های دیگر است. این دسته به اصطلاح کسب کار های کوچک نامیده می شوند. بیشتر مالیات طراحی سایت نیز در این بخش قرار می گیرند. از نظر قانونی نیازی به ارائه اظهارنامه مالیاتی برای این گروه وجود ندارد. تنها ارسال فرم تبصره ۱۰۰ برای این گروه کافی خواهد بود. جلو تر درباره این فرم و روش محاسبه آن صحبت می کنیم.

معافیت مالیات طراحی سایت

به صورت کلی قوانین و شرایط مختلفی برای معافیت مالیات طراحی سایت وجود دارد. اولین مورد، معافیت عمومی برای تمام کسب و کار ها است. سازمان امور مالیاتی کشور هر سال مبلغی را به عنوان معافیت اعلام می کند. در زمان تولید این محتوا این رقم برابر ۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. یعنی در صورت محاسبه کمتر از این عدد نیازی به پرداخت مالیات نخواهد بود. البته برای موارد بیشتر از این نیز، ۴۷.۵۰۰.۰۰۰ تومان از مالیات کسر می شود. مورد بعدی برای مالیات فروش دوره های آموزش طراحی سایت است. این دسته از درآمد ها، در صورت کسب مجوز های لازم از وزارت ارشاد کشور از مالیات معاف خواهند بود. البته معافیت در این مورد نیز دارای یک سقف خواهد بود.

نحوه محاسبه مالیات طراحی سایت

پس از تعیین میزان درآمد، نوبت به محاسبه مقدار مالیات طراحی سایت می رسد. به زبان ساده نرخ های مختلفی برای محاسبه مالیات وجود دارد:

به عنوان مثال یک کسب و کار در سال ۵ میلیارد تومان درآمد دارد. مبلغ ۴ میلیارد از آن صرف هزینه های شرکت می شود. پس مبلغ یک میلیارد تومان از آن سود این کسب و کار است. پس از کسر مقدار معافیت سالانه، مبلغ ۹۵۲.۵۰۰.۰۰۰ میلیون تومان مشمول مالیات می شود. ۱۵ درصد برای ۲۰۰ تومان اول، ۲۰ درصد برای ۲۰۰ تومان دوم و ۲۵ درصد برای ۵۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پایانی باید پرداخت شود. مبلغ نهایی عدد ۲۰۸ میلیون و ۱۲۵ هزار تومان خواهد شد.

نحوه محاسبه مالیات

اینتاکد و تبصره ماده ۱۰۰ مالیات طراحی سایت

سازمان مالیاتی کشور برای سهولت کسب و کار های کوچک ساز و کار ساده ای را ایجاد کرده است. بر اساس تبصره ماده ۱۰۰، امکان پرداخت مالیات تنها بر اساس ثبت فروش وجود دارد. به زبان ساده در این طرح تنها ورودی ها و فروش از سمت شما اعلام می شود. سازمان امور مالیاتی کشور نیز یک ضریب بر اساس مدل کسب و کار ارائه می کند. این ضریب یا همان اینتاکد، هنگام ثبت نام و ایجاد پرونده مالیاتی به ما ارائه می شود. طبقه بندی هایی نیز برای اینتاکد مالیاتی وجود دارد. لیست کسب و کار ها و کد مرتبط با هر کدام نیز در فایل هایی در انتهای این مطلب قابل دریافت است.

در این حالت هزینه های شما از درآمد کسر نمی شود. مالیات طراحی سایت در این تبصره تنها با محاسبه حاصل این درصد خواهد بود. البته پس از محاسبه این عدد، مبلغ معافیت مالیاتی سالانه نیز کسر می شود. عدد بدست آمده نیز با شرایط قسمت «نحوه محاسبه مالیات»، محاسبه می شود. شناسه یکتای فعالیت یا همان اینتاکد مالیات طراحی سایت عدد ۱۴ است. برای مثال در صورت فروش ۵ میلیارد تومانی، ۱۴ درصد از آن محاسبه می شود. سپس مبلغ معافیت سالانه، یعنی ۴۷.۵۰۰.۰۰۰ میلیون تومان از این عدد کسر می شود. سپس عدد نهایی را مانند بخش محاسبه مالیات، به سه بخش تقسیم می کنیم.

محاسبه مالیات ماده 100

مالیات صفر یا عدم خوداظهاری؟!

یکی از مهم ترین نکات در بحث مالیات، اشتباه برخی بین مالیات صفر و عدم اظهار مالیاتی است. تمام معافیت ها و نکات بالا در صورت ارسال اظهارنامه یا فرم ۱۰۰ است. در صورت عدم ارسال این موارد و ثبت آن ها، علاوه بر پرداخت مالیات، مشمول جریمه نیز خواهیم شد. لذا باید اطلاعات خود را ثبت کرده تا شامل معافیت ها شویم.

برای دریافت اطلاعات صحیح تر در خصوص مالیات طراحی سایت، حتما از یک متخصص و مشاور مالیاتی کمک بگیرید.

  1. علی گفت:

    جامع بود وکاربردی

  2. K1 گفت:

    عالی بود خیلی دوست داشتم ببینم چقدر هست مالیات و ارزش داره یا نه که شرکت ثبت بشه.
    البته که خیلی راهای دور زدن هست برای مالیات ندادن… 😉
    مالیات خوبه به شرطی که برگرده سمت خودمون نه اینکه روز ب روز اینترنت و اقتصاد ضعیف تر و مالیت سنگین تر بشه.

    یک سوالی داشتم، سال اول ثبت شرکت، شرکت معاف هست از مالیات دادن؟

    • با توجه به تحقیقات و اطلاعاتی که من دارم این موضوع اشتباهه. کلا چیزی به اسم معافیت یک سال یا دو سال نداریم انگار. ولی بازم از مشاور مالیاتی سوال کنی بهتره.

  3. علی گفت:

    توضیحات خیلی خوب و شفاف و کاربردی بود.

    ممنون./

ثبت دیدگاه جدید:

جهت رسیدگی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده کنید!